Få saker kan vara så gott och så enkelt som fylld ugnsstekt korv. Här kommer ett recept på dagens middag här hemma.

Beräkna 1-2 korvar per person
6 st   frukostkorvar el. lunchkorvar
Såsen:
3 dl   grädde
4 msk   senap
0,5 tsk   salt (efter smak)
0,5 krm   svartpeppar, (efter smak)
Fyllning:
2,5 msk   bostongurka
1 st   tomat, hackad i små bitar
7 cm   gurka, färsk, hackad i små bitar
0,75 dl   riven ost
Garnering
0,75 dl   riven ost
Anvisning:
  1. Skär en skåra på längden i korven, inte helt igenom. Det ska bli som en ficka att stoppa fyllningen i.
  2. Blanda såsens alla ingredienser.Rör om tills senapen blandats sej med grädden. Smaka av. Ta ev. mer senap, salt och peppar.
  3. Hacka tomater och gurka i små bitar. Blanda i bostongurkan och riven ost och rör om.
  4. Fyll korvarna i skåran med fyllningen. Lägg upp dem på en ugnssäker form.
  5. Om det blir fyllning över ,lägg det runt korvarna.
  6. Rör om i såsen och häll den över korvarna. Strö över den rivna osten som är kvar.
  7. Grädda i ugnen i ca. 250 grader i ca. 20 minuter eller längre tills den är genomvarm och såsen börjat puttra.
  8. Serveras som godast med potatismos

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.