18.6 C
Båstad
3, oktober 2023
HemBakaApelsinknäck

Apelsinknäck

-

0 av 5

ca 45 stycken
Tid ca 30 minuter

Ingredienser:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 msk smör
Rivet skal från en apelsin
Några droppar apelsinessens

Gör så här:
1. Placera ut knäckformar på en bricka eller plåt.
2. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull med höga kanter. Koka upp, och låt koka utan lock.
3. Rör om då och då.
4. Knäcken är klar när termometern visar ca 122 grader.
5. Rör då ner smöret, apelsinskalet och essensen.
6. Fördela smeten i knäckformarna.
7. Ställ kallt så knäcken stelnar.

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Ugnspannkaka

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE