ca 45 stycken
Tid ca 30 minuter

Ingredienser:
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 msk smör
Rivet skal från en apelsin
Några droppar apelsinessens

Gör så här:
1. Placera ut knäckformar på en bricka eller plåt.
2. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull med höga kanter. Koka upp, och låt koka utan lock.
3. Rör om då och då.
4. Knäcken är klar när termometern visar ca 122 grader.
5. Rör då ner smöret, apelsinskalet och essensen.
6. Fördela smeten i knäckformarna.
7. Ställ kallt så knäcken stelnar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.