Du behöver

  • 450 gr rökt bacon, skuren i 1-tums bitar
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 medelstor lök, fint hackad
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk Sriracha eller en annan stark sås
  • 2,2 dl kaffe
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk lönnsirap
  • Svartpeppar
  1. Stek baconet i omgångar. Bryn dem så att de precis börjar bli krispiga.
  2. Häll av allt utom 2 msk baconfett från pannan. Spara det kvarvarande baconfettet!
  3. Fräs lök och vitlök i den sparade baconfettet på medelhög värme tills de blivit genomskinliga.
  4. Tillsätt baconen i pannan och tillsätt resten av ingredienserna utom vattnet.
  5. Sjud i ca 2 timmar.
  6. Under tiden det sjuder tillsätter du 4-5 msk vatten var 25-30 minuter eller så, och rör om regelbundet.
  7. Baconsylten är färdig när du inte kan skilja löken från baconet.
  8. Kyl sedan i kylskåp 15-20 minuter.
  9. Lägg ner sylten i en matberedare eller mixer och pulsa sylten 2-3 sekunder.
  10. Smaka av med peppar och det kvarvarande baconfettet.
  11. Kan kylförvaras i upp till två veckor.

Smaklig spis

Print Friendly, PDF & Email

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.