1.4 C
Båstad
8, december 2023
HemTillbehörBaconsylt

Baconsylt

I dag är det dags att testa något nytt. Vi tittade för en tid sedan på "EatStreet" på TV och där serverades bland annat en hamburgare med "Baconjam". Självklart noterade vi detta och tänkte att det här skall vi minsann testa att göra.

-

0 av 5

Du behöver

  • 450 gr rökt bacon, skuren i 1-tums bitar
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 medelstor lök, fint hackad
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk Sriracha eller en annan stark sås
  • 2,2 dl kaffe
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk lönnsirap
  • Svartpeppar
  1. Stek baconet i omgångar. Bryn dem så att de precis börjar bli krispiga.
  2. Häll av allt utom 2 msk baconfett från pannan. Spara det kvarvarande baconfettet!
  3. Fräs lök och vitlök i den sparade baconfettet på medelhög värme tills de blivit genomskinliga.
  4. Tillsätt baconen i pannan och tillsätt resten av ingredienserna utom vattnet.
  5. Sjud i ca 2 timmar.
  6. Under tiden det sjuder tillsätter du 4-5 msk vatten var 25-30 minuter eller så, och rör om regelbundet.
  7. Baconsylten är färdig när du inte kan skilja löken från baconet.
  8. Kyl sedan i kylskåp 15-20 minuter.
  9. Lägg ner sylten i en matberedare eller mixer och pulsa sylten 2-3 sekunder.
  10. Smaka av med peppar och det kvarvarande baconfettet.
  11. Kan kylförvaras i upp till två veckor.

Smaklig spis

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Pizza Hut Pizzadeg

Coca Cola sås

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE