Du behöver
- 450 gr rökt bacon, skuren i 1-tums bitar
- 4 vitlöksklyftor, pressade
- 1 medelstor lök, fint hackad
- 1 msk farinsocker
- 1 msk Sriracha eller en annan stark sås
- 2,2 dl kaffe
- 4 msk äppelcidervinäger
- 4 msk lönnsirap
- Svartpeppar
- Stek baconet i omgångar. Bryn dem så att de precis börjar bli krispiga.
- Häll av allt utom 2 msk baconfett från pannan. Spara det kvarvarande baconfettet!
- Fräs lök och vitlök i den sparade baconfettet på medelhög värme tills de blivit genomskinliga.
- Tillsätt baconen i pannan och tillsätt resten av ingredienserna utom vattnet.
- Sjud i ca 2 timmar.
- Under tiden det sjuder tillsätter du 4-5 msk vatten var 25-30 minuter eller så, och rör om regelbundet.
- Baconsylten är färdig när du inte kan skilja löken från baconet.
- Kyl sedan i kylskåp 15-20 minuter.
- Lägg ner sylten i en matberedare eller mixer och pulsa sylten 2-3 sekunder.
- Smaka av med peppar och det kvarvarande baconfettet.
- Kan kylförvaras i upp till två veckor.
Smaklig spis