Du behöver

  • 450 gr rökt bacon, skuren i 1-tums bitar
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 medelstor lök, fint hackad
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk Sriracha eller en annan stark sås
  • 2,2 dl kaffe
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk lönnsirap
  • Svartpeppar
  1. Stek baconet i omgångar. Bryn dem så att de precis börjar bli krispiga.
  2. Häll av allt utom 2 msk baconfett från pannan. Spara det kvarvarande baconfettet!
  3. Fräs lök och vitlök i den sparade baconfettet på medelhög värme tills de blivit genomskinliga.
  4. Tillsätt baconen i pannan och tillsätt resten av ingredienserna utom vattnet.
  5. Sjud i ca 2 timmar.
  6. Under tiden det sjuder tillsätter du 4-5 msk vatten var 25-30 minuter eller så, och rör om regelbundet.
  7. Baconsylten är färdig när du inte kan skilja löken från baconet.
  8. Kyl sedan i kylskåp 15-20 minuter.
  9. Lägg ner sylten i en matberedare eller mixer och pulsa sylten 2-3 sekunder.
  10. Smaka av med peppar och det kvarvarande baconfettet.
  11. Kan kylförvaras i upp till två veckor.

Smaklig spis

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.