Du behöver till 4 personer

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 st äggulor
  • 4,5 dl mjölk
  • 120 g smält smör
  • 2 st äggvitor

Gör så här

 

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
  2. Blanda därefter ihop äggulor, mjölk och det smälta smöret i en annan bunke och rör ner i mjölblandningen under omrörning så att det inte klumpar sig.
  3. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Grädda våfflorna i ett våffeljärn och smöra laggen emellanåt.
  4. Servera våfflorna med hjortronmylta och vispad grädde.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.