18.6 C
Båstad
3, oktober 2023
HemHuvudrätterBiff à la Larsson

Biff à la Larsson

Biff à la Larsson är en alldeles utsökt köttfärsbiff med mycket smak och är enastående lätt att tillaga. Det här är våra barns absoluta favorit som de gärna äter med potatismos, grönpepparsås, lingonsylt och inlagd gurka.

-

0 av 5

Biff à la Larsson är en alldeles utsökt köttfärsbiff med mycket smak och är enastående lätt att tillaga. Det här är våra barns absoluta favorit som de gärna äter med potatismos, grönpepparsås, lingonsylt och inlagd gurka.

 

Du behöver till 4 personer

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 dl rostad lök
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk worcestershire sås
  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, ajvar, rostad lök, worcestershire, soja, ägg, salt och peppar. Rör till en smidig färs. Forma till 8 runda biffar och lägg på ett smörpapper.

Gör ett rutmönster på biffarna med en stekspade. Stek dem i en stek-panna på medelvärme med 1 msk matfett, ca 5 minuter per sida. Lägg upp biffarna på ett fat och håll dem varma i ugnen på ca 80 grader.

Servera biffarna med grönpepparsås, potatismos, lingon och inlagd gurka.

 

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE