Biff à la Larsson är en alldeles utsökt köttfärsbiff med mycket smak och är enastående lätt att tillaga. Det här är våra barns absoluta favorit som de gärna äter med potatismos, grönpepparsås, lingonsylt och inlagd gurka.
Du behöver till 4 personer
- 1/2 dl ströbröd
- 1 1/2 dl mjölk
- 2 dl rostad lök
- 1 dl ajvar relish
- 1 msk kinesisk soja
- 2 msk worcestershire sås
- 400 g nötfärs
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
Gör så här
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, ajvar, rostad lök, worcestershire, soja, ägg, salt och peppar. Rör till en smidig färs. Forma till 8 runda biffar och lägg på ett smörpapper.
Gör ett rutmönster på biffarna med en stekspade. Stek dem i en stek-panna på medelvärme med 1 msk matfett, ca 5 minuter per sida. Lägg upp biffarna på ett fat och håll dem varma i ugnen på ca 80 grader.
Servera biffarna med grönpepparsås, potatismos, lingon och inlagd gurka.