Jag tycker mycket om Kinesisk eller Asiatisk mat, dock är det i allmänhet lite svårt att få till lika gott och smakrikt som på restaurangen. Detta receptet har jag hittat på nätet och sedan smakat om lite så att den passar mina smaklökar och de referenser jag har till hur jag vill att ”Biff med bambuskott” skall smaka.
Rätten är mycket enkel att tillaga och är relativt billig i inköp. Vill ni ha en smakfull helgmiddag, utan att för den delen förta er i köket så är detta ett recept jag rekommenderar. Lycka till och tycker ni att receptet är bra så lämna gärna en kommentar till mig längst ner på sidan.
Till 4 port
400 g lövbiff
2 msk mörk soja
150 g färska champinjoner
2 små burkar strimlade bambuskott
1 stor morot
1 näve strimlad vitkål
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk färsk ingefära
olja
250 g salladskål
2 msk mörk soja
2 msk ostronsås
2 msk maizena
1 köttbuljongtärning
4 dl vatten
2 msk Thailändsk chiliketchup
Gör så här
Strimla lövbiffen och marinera minst 30 min i sojan.
Skiva champinjoner och skölj de strimlade bambuskotten i vatten, stek sedan i lite olja och lägg över i en annan panna eller kastrull.
Hacka lök, vitlök och ingefära och bryn i olja. Stek sedan den marinerade lövbiffen i lök-ingefärablandningen. Lägg över till den andra pannan och blanda i strimlad salladskål. Salladskålen gör en stor skillnad i rätten! Det är mycket godare att ha den med än inte alls.
Blanda soja, ostronsås, maizena (var lite försiktig med redningen så såsen inte blir för tjock) och buljongen. Häll över biffblandningen och låt koka ihop. Servera med ris.
Smaklig spis.