0.6 C
Båstad
7, december 2023
HemHuvudrätterBiff med bambuskott

Biff med bambuskott

-

0 av 5

Jag tycker mycket om Kinesisk eller Asiatisk mat, dock är det i allmänhet lite svårt att få till lika gott och smakrikt som på restaurangen. Detta receptet har jag hittat på nätet och sedan smakat om lite så att den passar mina smaklökar och de referenser jag har till hur jag vill att ”Biff med bambuskott” skall smaka.

Rätten är mycket enkel att tillaga och är relativt billig i inköp. Vill ni ha en smakfull helgmiddag, utan att för den delen förta er i köket så är detta ett recept jag rekommenderar. Lycka till och tycker ni att receptet är bra så lämna gärna en kommentar till mig längst ner på sidan.

Till 4 port

400 g lövbiff
2 msk mörk soja
150 g färska champinjoner
2 små burkar strimlade bambuskott
1 stor morot
1 näve strimlad vitkål
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk färsk ingefära
olja
250 g salladskål
2 msk mörk soja
2 msk ostronsås
2 msk maizena
1 köttbuljongtärning
4 dl vatten
2 msk Thailändsk chiliketchup

Gör så här

Strimla lövbiffen och marinera minst 30 min i sojan.

Skiva champinjoner och skölj de strimlade bambuskotten i vatten, stek sedan i lite olja och lägg över i en annan panna eller kastrull.

Hacka lök, vitlök och ingefära och bryn i olja. Stek sedan den marinerade lövbiffen i lök-ingefärablandningen. Lägg över till den andra pannan och blanda i strimlad salladskål. Salladskålen gör en stor skillnad i rätten! Det är mycket godare att ha den med än inte alls.

Blanda soja, ostronsås, maizena (var lite försiktig med redningen så såsen inte blir för tjock) och buljongen. Häll över biffblandningen och låt koka ihop. Servera med ris.

Smaklig spis.

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE