19.8 C
Båstad
22, september 2023
HemHuvudrätterBiff Rydberg

Biff Rydberg

-

0 av 5

Du behöver:

  • 800 g oxfilé, putsad och skuren i stora kuber
  • salt, peppar
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 3 st gula lökar, finhackade
  • 2 dl öl
  • 8 st medelstora potatisar, skalade och skurna i 1.5 cm kuber
  • smör och olja till stekning
  • salt
  • peppar från kvarnen
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 msk socker
  • 1,5 msk brunt senapspulver
  • 1,5 msk Colemans senapspulver
  • 4 st äggulor
  • hackad kruspersilja
Gör så här:

  1. Skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar och spola av dem med vatten. Låt dem rinna av ordentligt i ett durkslag.
  2. Vispa grädden med socker, senapspulver och senapsfrö.
  3. Fräs löken i smöret så att den tar lite färg på medelvärme, salta och peppra en aning. Häll på ölen och låt den koka in. Håll den varm. Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är klar. Salta. Ställ potatisen åt sidan.
  4. Värm upp en panna till oxfilén. Den bör vara ganska varm. Lägg i olja och stek oxfilén hastigt så att den får bra färg, lägg i en klick smör på slutet för den goda smaken. Salta och peppra.
  5. Servera omedelbart med äggulorna och persiljan.
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...

Frasvåfflor

Husmorstips

Pizza Hut Pizzadeg

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE