Går det att göra hamburgare hemma som smakar som en köpt hamburgare? Ja visst går det! Det finns en del saker att tänka på bara. Gör inte för små hamburgare. Det finns idag 90 grams hamburgare på nästan alla affärer som är jättebra och som går att tillaga så gott som perfekt. Se till att ha en varm panna när du steker, dock INTE HET – Använd aldrig stekfett eftersom hamburgarna i sig är ganska feta. Vänd inte burgarna gång på gång, det mår dem inte bra av, en hamburgare steks vars en gång på var sida, det räcker. Använd inga grillkryddor, salt och peppar är kryddan för en god burgare.

Använd bamsebröd – Värm dem en kort stund i brödrosten så får de en fin liten rostning. Förbered sedan sallad, lök, cheese och inlagd gurka att ha och dressa hamburgarna med. Smeta på lite av dressingen på nedre brödet och lägg på sallad. Montera sedan en hamburgare eller två om man vill ha en dubbel. Lägg en ostskiva på,, smula över lite lök. Avsluta med en liten dressing klick till – Servera hamburgaren DIREKT!

I stället för en hamburgerficka så kan du servera den i ett kaffefilter!

Hamburgerdressing
Det här behöver du:
3 dl majonäs
4 msk fransk dressing (french sallad dressing)
3 msk boston gurka
2 msk finhackad charlottenlök
2 tsk vitvins vinäger
2 tsk socker
2 krm salt

Blanda samman allt och låt stå kallt ett par timmar, men helst över natten. Den smakar mycket likt den Big Mac dressing man serveras på Mc Donalds. Gör en dubbel sats om ni vill vara säkra på att den skall räcka… Servera gärna en tallrik eller ett kaffefilter med pommes vid sidan och ställ fram en liten skål av dressingen att dippa med…

2 KOMMENTARER

  1. Jag köpte en kartong hamburgerfickor på Willys, 129:- för 1000 stycken. De har räckt i många år och är toppen att servera ur till barnens kalas och till att svepa in små mellanmålsmackor i – de håller sig fräscha från ena kvällen till nästa eftermiddag i dem (i kyl över natten förstås) och man slipper stå där och bre på morgonen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.