Ända sedan barnsben har jag älskat blåbärskaka. Fram till dess att jag lyckas lura ur min syster hennes fantastiska recept så får i hålla till godo med detta.

Du behöver till 4 portioner:

  • 50 g smör
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 2½-3 dl vetemjöl
  • 1 citronsaft
  • 1 tsk citron rasp

 

Blåbärsfyllning:

  • 3 dl blåbär
  • ½ dl socker
  • ½ msk potatismjöl

 

Gör så här:

  1. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjöl, citronsaft och rasp och arbeta till en deg. Tryck ut degen i en smord och mjölad pajform, ca 23 cm i diameter.
  2. Blanda blåvär, socker och potatismjöl och fördeka i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 30-35 minuter. Låt kakan svalna och servera med lättvispad grädde.

Smaklig spis

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.