Ända sedan barnsben har jag älskat blåbärskaka. Fram till dess att jag lyckas lura ur min syster hennes fantastiska recept så får i hålla till godo med detta.

Du behöver till 4 portioner:

  • 50 g smör
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 2½-3 dl vetemjöl
  • 1 citronsaft
  • 1 tsk citron rasp

 

Blåbärsfyllning:

  • 3 dl blåbär
  • ½ dl socker
  • ½ msk potatismjöl

 

Gör så här:

  1. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjöl, citronsaft och rasp och arbeta till en deg. Tryck ut degen i en smord och mjölad pajform, ca 23 cm i diameter.
  2. Blanda blåvär, socker och potatismjöl och fördeka i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 30-35 minuter. Låt kakan svalna och servera med lättvispad grädde.

Smaklig spis

Print Friendly, PDF & Email

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.