Ända sedan barnsben har jag älskat blåbärskaka. Fram till dess att jag lyckas lura ur min syster hennes fantastiska recept så får i hålla till godo med detta.
Du behöver till 4 portioner:
- 50 g smör
- ½ dl socker
- 1 ägg
- 2½-3 dl vetemjöl
- 1 citronsaft
- 1 tsk citron rasp
Blåbärsfyllning:
- 3 dl blåbär
- ½ dl socker
- ½ msk potatismjöl
Gör så här:
- Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjöl, citronsaft och rasp och arbeta till en deg. Tryck ut degen i en smord och mjölad pajform, ca 23 cm i diameter.
- Blanda blåvär, socker och potatismjöl och fördeka i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 30-35 minuter. Låt kakan svalna och servera med lättvispad grädde.
Smaklig spis