Rub eller spice rub (från engelskan) är en kryddblandning som gnuggas in i rå mat innan maten tillagas, vanligen grillas. Ruben bildar ett täcke över maten. Maten kan marinera i ruben en tid eller tillagas direkt efter ingnuggningen. Kryddorna är vanligtvis grovmalda. En enkel form av rub är att gnida in kött grovmald svartpeppar som i pepparstek (steak au poive).
Rub kan också innehålla örter, krossad vitlök eller olja för att få en paste. Ruben kan lämnas kvar på maten under tillagningen eller tokas bort. Rub är mycket vanligt förekommande i matlagningen i USA.

Den här ruben är mycket god till kyckling och lite magrare kött

Du behöver:

  • 2 msk chilipulver
  • 2 msk chiliflakes
  • 2 msk lökpulver
  • 2 msk senapspulver
  • 2 msk spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk persilja
  • 2 msk curry
  • 2 msk salt

Gör så här

Blanda alla ingredienser och sen är ruben klar

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.