Du behöver till en portion:
- 1 bit mört kött som entrecote eller biff, ca 130 gram (oxfilé går också bra såklart men banka då ut den)
- 1 msk smör eller olivolja
- 1 stor skiva bröd, gärna rustikt lantbröd eller vad du gillar
- 3 skivor tomat
- 2 blad sallad av isberg eller roman
- 2 tunna skivor rödlök
- 1 msk finriven pepparrot
- 1 äggula
- salt (gärna flingsalt)
- svartpeppar (gärna nymalen)
Dressing till Bookmaker:
- 1 msk dijonsenap
- 0,5 tsk honung
- 1 msk olivolja
- 1 msk vinäger, röd eller vit
Gör så här:
- Blanda dressingen i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
- Skär tomat, rödlök och förbered salladen.
- Riv pepparroten fint.
- Salta och peppra köttet.
- Stek köttet i smör eller olivolja så att det får färg på varje sida och låt det sedan steka/vila på svag värme i ytterligare någon minut tills stekgraden är som du vill ha den. Du kan prova att skära ett snitt eller känna om den är hård är den välstekt, som nästippen är den medium. Det går också bra att grilla köttet såklart eller använda grillpanna.
- Rosta eller stek brödet vid sidan av köttet så det får lite färg.
- Förslag att lägga ihop din Bookmaker toast: lägg upp brödet på en tallrik, lägg på sallad, tomatskivor, rödlök samt ringla över dressingen och lägg sedan på köttbiten.
- Toppa med en hög riven pepparrot som du gör en liten grop i där du placerar äggulan.
- Salta och peppra på toppen och så är din Bookmaker toast redo för servering.