Den senaste trenden med hamburgare i Sverige är att servera dem i ett briochebröd. Vi har prövat ett recept som vi varmt kan rekommendera.

Du behöver till 8 hamburgerbröd 

  • 300 g vetemjöl
  • 25 g socker
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 pkt jäst
  • 125 g smör, i centimeterstora kuber
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37 grader och blanda ut jästen.
  2. Blanda samtliga ingredienser i en degblandare och kör på medelhastighet i runt 10 minuter. Degen kommer att vara kladdig, vilket är meningen.
  3. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek. Det tar ca 1 till 2 timmar.
  4. Häll upp degen och väg upp bollar om cirka 80 gram och gör runda bollar av dem. Lägg på en plåt och täck med en handuk, låt jäsa till dubbel storlek (ca 1-2 timmar).
  5. Pensla med ägg och grädda av i ugn på 180 grader i cirka 17 minuter.

Lycka till och smaklig spis

Hamburgerrecept på Godamiddan

[vc_masonry_grid post_type=”post” max_items=”6″ style=”all” items_per_page=”5″ show_filter=”” element_width=”4″ gap=”30″ orderby=”rand” order=”DESC” filter_source=”category” filter_style=”default” filter_align=”center” filter_color=”grey” filter_size=”md” button_style=”rounded” button_color=”blue” button_size=”md” arrows_design=”none” arrows_position=”inside” arrows_color=”blue” paging_design=”radio_dots” paging_color=”grey” loop=”” autoplay=”-1″ item=”basicGrid_NoAnimation” grid_id=”vc_gid:1435602098371-705b308a-b635-8″ taxonomies=”65″]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.