19.8 C
Båstad
22, september 2023
HemHögtiderCitronsill

Citronsill

-

0 av 5

Ingredienser:

3 dl citronsaft
3 dl socker
3 dl vatten
3 lagerblad
2 tsk vitpepparkorn
1 tsk kryddpepparkorn
3 paket femminuterssill

En bunt dillstjälkar; stjälkar för sig, dill för sig.
Citronzest från två citroner

Gör så här:

Raspa skalet av två citroner och lägg åt sidan. Pressa citronerna och mät upp saften; fyll på med pressad citron från flaska till det blir tre dl och häll i en kastrull. Fyll på med socker, vatten, lagerblad och pepparkorn och koka upp. Ställ åt sidan att svalna och repa sedan dillen. Skär stjälkarna i grova bitar och finhacka själva dillen. Skär femminuterssillen i lagom munsbitar, den storlek du själv tycker om. Varva sill, citronzest, dillstjälkar och dill i rena och varma burkar. Slå på den avsvalnade lagen och låt stå minst ett dygn.

Den här sillen är ett absolut måste på vårt jul- eller påskbord. Tillsammans med Christer Lingströms ostsoppa och smördegspinnar är den helt ljuvlig, men den funkar också strålande som den är. Ren, klar och fräsch med en tydlig citronsmak balanserar den upp de tyngre sillarna på smörgåsbordet.

Receptet från Maria Lund

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Pizza Hut Pizzadeg

10
Här kommer ett recept på Pizza Huts pizzadeg skickat till mig av en vän i USA.3 dl vatten 2 tsk socker 1 1/4...

Baconsylt

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE