Vi fortsätter att tipsa om fina och goda midsommar snapsar. Denna har vi gjort här hemma i snart fem år och den är precis som rabarbers och flädersnapsen en uppskattad snaps på midsommarbordet.

Det är viktigt att citronskalet inte ligger för länge och ger smak till snapsen. Risken är stor att den lämnar av beska och snapsen kan då bli väldigt bitter och sträv. Vårt förslag är att de ligger i ett dygn för bästa resultat. Efter det att du silat den så mår den dock bara bra av att stå och lagra till sig i ett småkyligt källarrum, eller i kylskåpet. Tänker ni satsa på denna snaps till midsommar så bör du sätta snapsen en tre veckor innan midsommar afton för absolut bästa resultat.

Saknar du en fin flaska så finns det jättefina flaskor för insaftning eller snapslagring på bland annat ”Husmodern” – Klicka här för att se

Det här behöver du
3 dl vodka eller brännvin
1 lååång remsa citronskal utan det vita
2 tsk socker

Gör så här

  1. Lägg remsan direkt i flaskan och tillsätt sockret.
  2. Låt stå 24 timmar eller över natten.
  3. Ska du vänta längre med att servera får du ta upp skalet ur flaskan, annars blir den lätt för stark och kan bli besk.
  4. Lägg i en ny vid servering istället, bara för att det är snyggt.

Serveras isande kall. Skål!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.