En club sandwich, även kallad clubhouse sandwich, är en sandwich som för det mesta serveras som en dubbelsmörgås, och brukar innehålla tre (helst mer än två) brödskivor. De brukar vanligtvis skäras ut i fjärdedelar och hålls ihop med hjälp av tandpetare. Pommes frites, chips, coleslaw eller potatissallad kan placeras på eller vid sidan av smörgåstrianglarna. Ingredienser för en traditionell Club sandwich är kalkon, bacon, sallat, och tomater. Ost och/eller majonnäs är vanliga tillägg till dessa. Sandwichen brukar oftast serveras på rostat bröd, men orostat bröd kan också användas, beroende på vad kunden och restaurangen föredrar. Bacon ersätts ibland med skinka och kalkon ersätts ibland med kyckling. En bit saltgurka och/eller garnering såsom persilja förekommer ofta. I Danmark refererar en Club sandwich till rostat bröd eller småfranska med en fyllning av kyckling, currydressing, bacon och vanligen sallad och tomat.
Du behöver till 4 personer
- 4 st kycklingfiléer
- 8 skivor formfranska eller lantbröd
- 8 st baconskivor
- 4 blad romansallad
- 2 st tomater
- 4 msk majonnäs
- krutonger
- olivolja
Gör så här:
- Strimla kycklingfiléerna och krydda dem med lite salt och peppar. Stek dem i smör eller olja till de fått fin färg.
- Pensla brödskivorna med olivolja och stek eller grilla dem så att de blir gyllenbruna och frasiga.
- Stek baconskivorna knapriga.
- Varva sallad, tomatskivor, kycklingen och baconskivorna på 4 av bröden och toppa med majonnäs. Lägg på de andra 4 brödskivorna som lock. Tryck ihop och dela på diagonalen.
- Fäst dina sandwiches med en tandpetare.
- Servera som smörgås eller tillsammans med pommes frites och gärna en fräsch coleslaw.
Smaklig spis
Miam miam 🙂
BLT. Mums.
BLT har inte kyckling, detta är en club. 🙂