Det är alltid roligt att testa att göra nya såser tycker jag. Den här är lite speciell, vissa av mina vänner tycker den är den godaste som finns, medan andra tycker att den inte alls är speciell. Den passar dock till det mesta och håller länge i kylen om man behöver spara det som blir över.
Receptet kommer ursprungligen från Steven Raichlen, författare till The Barbecue Bible och Barbecue Bible Sauces, Rubs, and Marinades (Workman Publishing)
Du behöver:
- 2,5 dl Coca-Cola
- 2,5 dl ketchup
- 4 msk Worcestershire sauce
- 1 tsk liquid smoke (går bra att utesluta för dem som inte tycker om rökig smak)
- 2 tsk Bong flytande kalvbuljong
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk svartpeppar
Gör så här:
- Blanda ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka upp på medelvärme.
- Sänk värmen något för att sen sjuda till den reducerats med 1/4 ca 6-8 minuter
- Häll över såsen i rena burkar eller en stor flaska och låt svalna till rumstemperatur
- Ställ i kylskåpet fram till servering.
- Såsen håller i flera månader om den hålls kyld
- Använd såsen till kyckling, revben eller fläsk
Smaklig spis