Créme Brullé har alltid varit min favoritdessert. Den knäckiga ytan är alltid lika spännande att få spräcka hål på. Här är ett bra recept på Créme Brulée.

Du behöver:

 • Äggulor – 6 st
 • Strösocker – 3/4 dl (60 gram)
 • Vaniljstång – 1 st (helst Bourbonvanilj)
 • Vispgrädde – 4 dl (40%)
 • Mjölk – 1 dl
 • Rörsocker – 1/2 

Gör så här:

 1. Ta fram ingredienserna. Ägg och vanilj skall vara rumstempererade.
 2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
 3. Koka upp mjölk, grädde och vaniljfröna och ställ kastrullen åt sidan.
 4. Häll socker och äggulorna i en bunke.
 5. Rör ihop socker och äggulor. Man skall INTE få in luft i blandningen så vispa inte, det skall inte bli bubblor i smeten.
 6. Rör ned mjölk och gräddblandningen NÄR DEN SVALNAT i bunken med ägg och socker. Använd gärna en slickepott så att alla vaniljfrön kommer med.
 7. Rör försiktigt ihop ingredienserna och låt stå i kylskåp tills allt kallnat. Låt allt gärna stå över natten för bästa smakresultat.
 8. När blandningen kallnat, så vispar du försiktigt, så att vaniljkornen blir väl uppblandad i smeten igen. Häll i blandningen i små portionsformar. Starta ugnen på 100 grader, (90 grader om du har en varmluftsugn).
 9. Placera formarna i en djupplåt, och vänta till ugnen är varm. Placera plåten i ugnen och använd en karaff och fyll djupplåten med vatten. Vattnet skall nå samma höjd som smetblandningen. Grädda sedan till smeten satt sig, vilket tar ca 1 timme. När formarna svalnat sätter du den i kylen. 
 10. Strö lite rörströsocker i formarna och snurra så att det blir ett jämt lager i formarna. Överblivet socker hälls ur. 
 11. Använd sedan en brännare och karamellisera sockret så det blir knäckigt.
 12. Servera och njut!

Smaklig spis

[review]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.