1 burk kikärtor, 400 gram
1 st vitlöksklyfta, riven
0,5 st gul lök, hackad
1 tsk sambal oelek
2 tsk malen spiskummin
1 tsk sesamolja
1 st ägg
2 msk maizena
salt
nymald svartpeppar
smör eller olja, till stekning
Myntasås
2 dl matyoghurt
2 msk färsk mynta, hackad
1 st vitlöksklyfta, hackad
0,5 tsk flytande honung
1 krm salt
Tillbehör
4 st pitabröd
200 gram cocktailtomater, röda, halverade
1 st rödlök, skivad
feferoni
Ajvar Relish
Tillagning
1. Börja med att röra ihop ingredienserna till myntasåsen och förbered tillbehören. Värm pitabröden enligt paketet. Eller baka egna pitabröd!
2. Skölj kikärterna. Lägg dem i en matberedare och tillsätt resten av ingredienserna förutom ägg, maizena och matfettet. Kör till en grov massa.
3. Tillsätt ägget och kör lite till. Rör i maizenan och smaka av med salt och peppar.
4. Hetta upp smör eller olja i en stor panna. Klicka ut smeten så du får 8-10 golfbollsstora klickar. Stek biffarna ca 1-2 minuter på var sida på medelvärme.
5. Servera med tillbehören och låt var och en fylla sina bröd.