1 burk kikärtor, 400 gram
1 st vitlöksklyfta, riven
0,5 st gul lök, hackad
1 tsk sambal oelek
2 tsk malen spiskummin
1 tsk sesamolja
1 st ägg
2 msk maizena
salt
nymald svartpeppar
smör eller olja, till stekning

Myntasås
2 dl matyoghurt
2 msk färsk mynta, hackad
1 st vitlöksklyfta, hackad
0,5 tsk flytande honung
1 krm salt

Tillbehör
4 st pitabröd
200 gram cocktailtomater, röda, halverade
1 st rödlök, skivad
feferoni
Ajvar Relish

Tillagning
1. Börja med att röra ihop ingredienserna till myntasåsen och förbered tillbehören. Värm pitabröden enligt paketet. Eller baka egna pitabröd!

2. Skölj kikärterna. Lägg dem i en matberedare och tillsätt resten av ingredienserna förutom ägg, maizena och matfettet. Kör till en grov massa.

3. Tillsätt ägget och kör lite till. Rör i maizenan och smaka av med salt och peppar.

4. Hetta upp smör eller olja i en stor panna. Klicka ut smeten så du får 8-10 golfbollsstora klickar. Stek biffarna ca 1-2 minuter på var sida på medelvärme.

5. Servera med tillbehören och låt var och en fylla sina bröd.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.