Många vill ha ett alternativ till fredags tacos. Här hemma brukar vi då göra ”Kina Tacos” som vi kallar det för när vi berättar för våra vänner vad det är vi äter. Våra färska vårrullar låter vi var och en göra vid bordet, såsom man oftast gör med tacos. Det är en fantastiskt rolig och social rätt, eftersom man sitter till bords och lätt kan hitta inspiration hos varandra när det gäller att blanda olika grönsaker och såser. Rätten kan serveras till veganer, vegetarianer och köttätare samtidigt, det handlar ju bara om vad du fyller din vårrulle med.

Du behöver
1 paket Rispapper (finns att köpa i välsorterade butiker och i asiatiska livsmedelsbutiker)
1 paket tunna glasnudlar
1 stor morot, fint skivad i smala stavar
1 kruka huvudsallad
1 kruka färsk koriander
100 g fast tofu
1 salladslök, finhackad
400 g lövbiff
1 stor röd paprika
2-3 avocado
1 fpk böngroddar
2-3 lime

Goda såser till vårrullarna
Söt fin soja —> Klicka för bild, denna finns på Willys
Stark god thai chili ketchup, finns också på Willys
Sesamolja, finns på de flesta välsorterade affärer
Sambal Olek

Gör så här

  1. Lägg lövbiffen i 2-3 msk kinesisk soja i 10 min och wooka dem sedan snabbt i en panna
  2. Skär tofun i långa tunna stavar och marinera dem på samma sätt som lövbiffen och wooka dem på samma sätt
  3. Skölj , hacka och skiva alla grönsaker och lägg dem i små skålar och duka fram på bordet
  4. Koka risnudlarna enligt beskrivningen på förpackningen.
  5. Tag en stor skål och fyll med ljummet vatten. I denna skall man sedan blöta sina rispapper ca 1 minut innan man fyller dem med godsakerna på bordet
  6. När allt är framdukat på bordet så tvättar var och en händerna noga innan man sätter sig för att äta

Dags att äta

  1. Börja med att blöta ett rispapper ca en minut, och lägg sedan på en av tallrikarna. Lägg direkt i rispapper för nästa ätande och håll det igång till alla fått sitt papper
  2. Fyll varje rispapper med ett helt salladsblad i botten, lite risnudlar, de rivna grönsakerna, tofun, lime och koriander, så att fyllningen ligger som en smal korv i mitten av pappret. Lämna ca 3 cm av pappret högst upp och längst ner på fyllningen. Lägg i några av de goda såserna vi rekommenderat.
  3. Vik upp papperskanterna över kortändarna på fyllningen, dra därefter in ena långsidan och vira runt fyllningen och avsluta med den sista långsidan. Dra åt den hårt så att rullen blir fast och håller ihop. Rispappret är klibbigt och kommer att försluta sig självt. Var försiktig när du rullar så papperet inte går sönder
  4. Lime droppar vi alltid över som sista ingrediens innan vi stoppar det i munnen

Smaklig spis

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.