I kväll är det dags för årets första deltävling i melodifestivalen 2014 och det uppmärksammar vi här hemma med en lite extra festlig meny. Vi får dessutom långväga gäster som vi inte träffat på väldigt länge så vi ser verkligen fram emot den här kvällen. Redan igår så satte jag fläskfilén i marinad och den har sedan dess stått kallt ute på altanen. Gubbröran är precis ihoprörd och avsmakad så det mesta med maten är faktiskt klart så nu har jag tid över att förhandslyssna på kvällens bidrag, och tänkte mig på en liten gissning av resultatet.

Direkt till final:

Festkväll 1Melodi nr. 1
To The End – YOHIO
Återigen ett trallvänligt bidrag av YOHIO. Denna känns lite mer modern än fjolårets bidrag. Vill det sig riktigt bra så kan det nå riktigt långt även i år. Musikaliskt så det slår!

 

[divider]
Festkväll 3Melodi nr. 8
Survivor – Helena Paparizou
Jag häpnas först och främst över hennes röst som låter lika bra nu som för 15 år sedan. Låten är kraftfull och lär tilltala många.! Kvällens bästa låt!

[divider]
Till andra chansen:

Festkväll 2Melodi nr. 3
Kära Bröder – Linus Svenning
Det är säkert inte många som tror att Linus har en chans att gå vidare, men det gör jag. Jag faller pladask för vackra röster och när jag känner samhörighet med artisten. Det gör jag med Linus. Kvällens näst bästa låt

[divider]
Festkväll 4Melodi nr. 5
Alvaro Estrella – Bedrom
Även i år får vi se en mörkhårig, duktig dansare med sug i blicken. I fjol genom Anton Ewald och i år genom Alvaro Estrella. Självklart tilltalar detta många unga tjejer och killar, men låten är i sanningens namn inget vi bör skicka till Eurovision.

[divider]
Bilder på kvällens mat kommer i ett annat inlägg senare i eftermiddag

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.