Vi fortsätter att tipsa om fina och goda midsommar snapsar. Denna har vi gjort här hemma i två år nu och den är precis som rabarbersnapsen en uppskattad snaps på midsommarbordet.

Det är viktigt att fläderblommorna inte ligger för länge och ger smak till snapsen. Risken är stor att de lämnar av för mycket smak och hela snapsen kan då bli väldigt bitter och sträv. Vårt förslag är att de ligger i ett men max två dygn för bästa resultat. Efter det att du silat den så mår den dock bara bra av att stå och lagra till sig i ett småkyligt källarrum, eller i kylskåpet. Tänker ni satsa på denna fläder snaps till midsommar så bör du sätta snapsen en tre veckor innan midsommar afton för absolut bästa resultat.

Saknar du en fin flaska så finns det jättefina flaskor för insaftning eller snapslagring på bland annat ”Husmodern” – Klicka här för att se

Det här behöver du:
3 dl brännvin eller vodka
6 fläderblomsklasar
en remsa citronskal utan vitt, ca 5 cm
1,5 tsk socker

Gör så här:

  1. Skölj blommorna och plocka ner dem i en glasburk som rymmer minst 3 dl
  2. Ta bort det mesta av den gröna stjälken.
  3. Skala en remsa citronskal med potatisskalare från rengjord citron.
  4. Tillsätt sprit och socker och skaka om.
  5. Låt stå ett eller två dygn eller åtminstone över natten.
  6. Sila ifrån blommorna och slå upp på en fin flaska.

Serveras isande kall. Skål!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.