Du behöver:
- 4 fläskkotletter med ben, tjocka och fina
- 3 dl utblandad kalvfond
- 1 bananschalottenlök
- 2 msk grov senap
- 2 tsk vitvinsvinäger
- maizenaredning
- 300 g kålrot, grövre bitar
- 300 g morot, grövre bitar
- 200 g potatis, i grövre bitar
- 2 tsk kryddpeppar, stött
- 2 lagerblad
- kokspad från grönsakskoket
- smör, till stekning
- 2 msk sirap
Gör så här:
- Skala och skär ner alla rotfrukter till lika stora bitar. Börja med att koka kålroten i ca 20 minuter, fortsätt sedan med resterande i ytterligare 20 minuter i lättsaltat vatten. När morot och potatis går i, tillsätt också lagerblad.
- Hacka löken fint.
- Salta och peppra köttet på båda sidor, stek sedan i smör på hög värme, sänk sedan värmen.
- Tillsätt löken och låt mjukna, slå på senap, vitvinsvinäger och kalvfond. Låt allt koka ihop och bestäm konsistensen på såsen med lite redning.
- Häll av vattnet från rotfrukterna, spara lite om ni vill ha en lösare konsistens, och blanda ner kryddpeppar, lite smör och sirap.
- Servera rotmoset med kött och sås.