1.4 C
Båstad
8, december 2023
HemHuvudrätterFläskkotlett med rotmos

Fläskkotlett med rotmos

-

0 av 5

Du behöver:

  • 4 fläskkotletter med ben, tjocka och fina
  • 3 dl utblandad kalvfond
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 msk grov senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • maizenaredning
  • 300 g kålrot, grövre bitar
  • 300 g morot, grövre bitar
  • 200 g potatis, i grövre bitar
  • 2 tsk kryddpeppar, stött
  • 2 lagerblad
  • kokspad från grönsakskoket
  • smör, till stekning
  • 2 msk sirap

Gör så här:

  1. Skala och skär ner alla rotfrukter till lika stora bitar. Börja med att koka kålroten i ca 20 minuter, fortsätt sedan med resterande i ytterligare 20 minuter i lättsaltat vatten. När morot och potatis går i, tillsätt också lagerblad.
  2. Hacka löken fint.
  3. Salta och peppra köttet på båda sidor, stek sedan i smör på hög värme, sänk sedan värmen.
  4. Tillsätt löken och låt mjukna, slå på senap, vitvinsvinäger och kalvfond. Låt allt koka ihop och bestäm konsistensen på såsen med lite redning.
  5. Häll av vattnet från rotfrukterna, spara lite om ni vill ha en lösare konsistens, och blanda ner kryddpeppar, lite smör och sirap.
  6. Servera rotmoset med kött och sås.
Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Pizza Hut Pizzadeg

Coca Cola sås

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE