Du behöver:

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl kallt vatten (gärna mineralvatten!)
  • 125 g smält smör

Gör så här:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Vispa ner mjölken och vispa smeten slät.
  3. Tillsätt sedan det kalla vattnet och det smälta, avsvalnade smöret.
  4. Hetta upp våffeljärnet och smöra laggen vid första gräddningen – sen behövs inget ytterligare extra fett.
  5. Servera med valfria tillbehör, t ex sylt eller bär och vispad grädde eller som läcker vickning med salta tillbehör såsom rom, gräddfil och lök.

Smaklig spis

Print Friendly, PDF & Email

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.