Du behöver:

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl kallt vatten (gärna mineralvatten!)
  • 125 g smält smör

Gör så här:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Vispa ner mjölken och vispa smeten slät.
  3. Tillsätt sedan det kalla vattnet och det smälta, avsvalnade smöret.
  4. Hetta upp våffeljärnet och smöra laggen vid första gräddningen – sen behövs inget ytterligare extra fett.
  5. Servera med valfria tillbehör, t ex sylt eller bär och vispad grädde eller som läcker vickning med salta tillbehör såsom rom, gräddfil och lök.

Smaklig spis

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.