Vi gör en utflykt

När vi gjorde vår resa till Helsingborg i dag så var planen att bland annat äta en god lunch. Vid Mariatorget i Helsingborg hittade vi Freakin Fries, och vi var alla sugna på pommes.

Både kött och veganskt

Väl inne i restaurangen så hittar vi snabbt ett bord att sitta vid. Vi beställer från menyn och våra killar 11 och 13 år beställer en kycklingburgare med pommes och en fish & chips. Vi vuxna beställer en kycklingburgare och en falafellburgare, båda så klart med pommes. Det var inte lätt att föra en diskussion om veganalternativ då personalen inte hade koll på vad som var veganskt och inte. Notan hamnade på 400 kr vilket får anses vara prisvärt för en lunch för fyra personer och då ingår dricka till det. Vi noterar att man tycker mycket om musik, men volymen är alldeles för hög, och vi har lite svårt att prata med varandra där vi sitter.

Blandade reaktioner

Vår mat är serverat på plåtfat med lite papper som skydd, och portionerna ser lite tunna ut. Vi kastar oss över maten och alla fyra utbrister nästan samtidigt att pommesen var bland de bästa vi ätit detta året. Fisken som serverades fick betyget bra av vår äldste son, medan den yngre tyckte att kycklingburgaren var lite torr och smaklös. Jag kan bara hålla med honom då min burgare inte heller kommer att minnas av mig i morgon. Falafelburgaren fick betyget ätbar men inte mer, det känns rätt fantasilöst att enbart ha falafel som veganskt alternativ när det i dag finns en uppsjö av produkter som skulle passa utmärkt på menyn. Alla Oumph!s produkter känner vi skulle passa bra in i konceptet och det skulle kunna locka fler veganer och vegetarianer att göra ett besök. Ett plus till Freakin Fries är att där fanns vegansk majonnäs att dippa pommesen med.

Miljön är enkel, och det känns rätt. Man skall kunna beställa och sedan ta med sig maten och äta medan man traskar runt lite i stan. Ett stort plus till takeaway-förpackningarna som gör det enkelt att äta och dippa sina pommes.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så tänker vi att portionerna skulle kunnat vara större. Vi blev inte mätta på vår lunch vilket man skall bli för 100 kr. Pommesen håller absolut högsta klass, fisken var bra, medan kycklingen och falafeln inte riktigt höll måttet. Dock är vi helt överens om att Freakin Fries är värda ett besök till.

Hitta till Freakin Fries

ÖVERSIKT
Miljö
3
Service
3
Prisvärdhet
3
Smak och mat
2
Föregående artikelRansvik Havsveranda med fantastisk miljö och bra mat
Nästa artikelVaniljmuffins med crunch
Goda Maten
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något
freakin-fries-helsingborgPortionerna skulle kunnat vara större. Vi blev inte mätta på vår lunch vilket man skall bli för 100 kr. Pommesen håller absolut högsta klass, fisken var bra, medan kycklingen och falafeln inte riktigt höll måttet. Dock är vi i familjen helt överens om att Freakin Fries är värda ett besök till.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.