Du behöver:

  • ½ dl linfrön
  • ½ dl sesamfrön
  • ¼ dl pumpakärnor
  • ¾ dl solroskärnor
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 krm salt
  • ½ dl olivolja
  • 2 ½ dl vatten
  • flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40 cm.
  2. Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke.
  3. Tillsätt oljan och rör om. Koka upp vattnet och tillsätt det. Rör allt till en jämn gröt. Skulle smeten bli för hård, tillsätt lite extra vatten.
  4. Vänd ut smeten på bakplåtspapperet. Bred ut den jämnt över hela papperet, ända ut i kanterna.
  5. Strö lite flingsalt över hela kakan.
  6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 70 min. Låt det kallna helt.

Jag fick ett tips om att riva ner lite västerbotten ost i smeten innan gräddning och det blev jättegott!

Print Friendly, PDF & Email

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.