Du behöver:
- ½ dl linfrön
- ½ dl sesamfrön
- ¼ dl pumpakärnor
- ¾ dl solroskärnor
- 2 dl majsmjöl
- 1 krm salt
- ½ dl olivolja
- 2 ½ dl vatten
- flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30 x 40 cm.
- Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke.
- Tillsätt oljan och rör om. Koka upp vattnet och tillsätt det. Rör allt till en jämn gröt. Skulle smeten bli för hård, tillsätt lite extra vatten.
- Vänd ut smeten på bakplåtspapperet. Bred ut den jämnt över hela papperet, ända ut i kanterna.
- Strö lite flingsalt över hela kakan.
- Grädda brödet mitt i ugnen i ca 70 min. Låt det kallna helt.
Jag fick ett tips om att riva ner lite västerbotten ost i smeten innan gräddning och det blev jättegott!