Du behöver
Smeten:
100 g smör
2 st ägg
2 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Fyllningen:
50 g smör
1 ½ msk mjöl
1 ½ dl socker
1 ½ msk kakao
1 dl mjölk
1 dl grädde
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Rör sedan ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke för att sedan hälla över blandningen i ägg och socker smeten. Rör runt så att det blandas ihop och blir en smidig, brun smet.
Skopa upp smeten i små muffinsformar. Fyllt inte på för fullt!
Grädda i ca 15 min i ugnen på 175 grader. Låt svalna.
Gör sedan fyllningen genom att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt mjölk och grädde och låt det koka tills smeten tjocknar. Vilket bara tar några minuter. Rör om hela tiden så att det inte bränns vid.
Fördela fyllningen i chokladformarna och låt svalna.
Det går jättebra att förvara dessa muffins i frysen.
Smaklig spis