Ett enkelt och gott bröd att baka. Jag brukar byta ut 2 dl mjöl mot kruskakli per 5 dl vätska för att få det lite mer fiberrikt!

1 pkt jäst
4 tsk salt
2 msk honung
2 dl mjölk
1 l vatten
ca 26 dl vetemjöl special

  1. Blanda ihop allting och knåda i maskin i minst 10 min.Anpassa mjölmängden så att degen är ganska lös och kladdig.
  2. Låt jäsa i 1 timme.
  3. Dela degen i knytnävsstora bitarutan att knåda den och lägg på plåtar.
  4. Strö lite mjöl och flingsalt ovanpå dem. Grädda i 250 C i 16-17 min

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.