En fräsch och smakrik glasnudelsallad som gör både magar och munnar glada och mätta.
Du behöver:
- 150 g salladsärtor (sugar snaps)
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 2 salladslökar
- 150 g glasnudlar/ett litet paket glasnudlar
- 1/2 gurka
- 2 morötter
- 1 avokado
- 1 kruka koriander
- 1 dl hackade torrrostade jordnötter
- svarta sesamfrön
Dressing:
- 1 1/2 msk finriven färsk ingefära
- 2 lime
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk rapsolja
ev sweet chilisås till servering
Gör så här
- Skär ärtorna i grova strimlor.
- Kärna ur paprikan, skär den och salladslöken i fina strimlor.
- Kärna ur gurkan och strimla den fint.
- Skala och strimla morötterna till 1/2 cm tjocka stavar.
- Koka upp rikligt med vatten. Lägg i nudlar och morotsstavarna. Ta från värmen. Låt stå i 3 minuter. Häll av, skölj i kallt vatten och låt rinna av i durkslag.
- Blanda dressingen genom att riva ingefäran och blanda den med 2–3 msk pressad limejuice, sesam- och rapsolja. Smaka av med salt, peppar och ev mer pressad limejuice/sesamolja.
- Dela, kärna ur och skiva avokadon. Blanda nudlarna med dressingen, grönsakerna, avokadon och hela korianderblad, toppa med hackade jordnötter och svarta sesamfrön. Servera på ett stort vackert fat med limeklyftor.
Smaklig spis