-0.6 C
Båstad
8, december 2023
HemDesserterGlass hör sommaren till!

Glass hör sommaren till!

-

0 av 5

Finns det något godare en varm sommardag om inte en riktigt god glass? Brukar älskas av alla och jag tänkte här tipsa om en riktigt god hemlagad glass med färska jordgubbar.  Efter att ha köpt en glassmaskin så ser jag många fördelar med denna. Framför allt så är den så mycket godare än den man köper och du vet själv vad den innehåller. Du slipper alla tillsatser som finns i den man köper.

 

Grundrecept:
3 ägg
8 msk florsocker
3 dl grädde
Vanilj efter smak, t.ex. 2 tsk vaniljsocker eller frön från en vaniljstång

Gör så här:
Vispa grädden. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vänd ned grädden i ägg-blandningen.

 

Tillsätt valfri smaksättning

  • 250 gram frusna hallon som krossas lite innan de tillsätts
  • 250 gram blåbär och hallon som krossas lite innan de tillsätts
  • 200 gram choklad med valfri smak, hackas innan de tillsätts
  • 200 gram mörk choklad och kakao efter smak
  • 200 gram färska eller tinade jordgubbar, mixa eller mos dem innan de tillsätts.
  • ca 1-2 dl skalade och hackade pistagenötter
  • Passionsfrukter efter smak

Starta glassmaskinen och häll i smeten. Låt maskinen arbeta till önskad konsistens. Ca 30 min.

Servera och njut av din hemgjorda glass!

 

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Mangoraja

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE