18.6 C
Båstad
3, oktober 2023
HemBakaGoda frukostfrallor

Goda frukostfrallor

-

0 av 5

Att jag är hyfsad på att laga mat känner jag mig trygg att säga, men bakning behöver jag träna mycket på. Så idag hade vi lite ont om frukostfrallor så jag googlade lite recept och började anteckna. Nu känner jag att om jag bara får träna lite till så kanske jag kommer klara av att känna mig trygg även när det gäller bakning.

Du behöver:

  • 50 gr jäst
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 9-12 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Smula ned jästen i en bunke, (vi har en degblandare här hemma) och tillsätt saltet.
  2. Fingervärm vattnet och tillsätt 1-2 dl i jästen och lös upp den helt
  3. Tillsätt resten av vattnet och olivoljan
  4. Tillsätt sedan mjölet i omgångar men spara lite till utbakningen
  5. När degen ser fin ur så tar du ut den ur bunken och knådar den rätt hårt i 7-10 minuter
  6. Lägg den att jäsa i 60 minuter under en kökshandduk
  7. När den jäst till minst dubbel storlek knådar du ut den igen
  8. Skär sedan av en bit och rulla den till en boll. Den bör vara som en normal satsumas i storlek
  9. Gör likadant med resterande deg
  10. Låt sedan jäsa på plåt under handduk i minst 30 minuter, jag lät dem jäsa en timme och de blev fantastiska
  11. Sätt sedan in plåten i ugnen
  12. Grädda i 250 grader i cirka 9-12 minuter

Smaklig spis

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Nutellabrownie

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE