Grillade ribs

0
134

Jag är riktigt förtjust i ribs, tunna som tjocka. Det här är ett recept som jag testade för första gången i dag.

Du behöver till 4 pers

Gör så här:

  1. Dagen innan så gör du grillmarinaden.
  2. Putsa bort senorna på insidan av revbenen, snitta längst ut och sen drar du bara av dem
  3. Lägg revbenen i en påsen och slå över ca 1/3 av marinaden
  4. Sätt ugnen på 100 grader på morgonen dagen efter
  5. Ta ut revbenen och lägg dem i en ugnsform, utan att de ligger över varandra (blir absolut bäst så)
  6. Ställ in i ugnen och låt dem ugnsgrillas i ca 2-3 timmar
  7. Tag ut formen och häll över ca 1/3 av grillmarinaden
  8. In med dem i ugnen igen och låt stå ca 1 timma
  9. Tag sedan ut dem igen och häll över den kvarvarande marinaden. Lägg över folie, skopa i ca 3-4 dl vatten i formen och lägg in formen i ugnen igen i ca 1 timme
  10. Sista 10-20 minuterna tar ni av folien och ökar värmen till 150-175 grader så att revbenen får en fin mörk yta utan att det bränns.

Servera med potatissallad och en god Coleslaw

Smaklig spis

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.