Jag är riktigt förtjust i ribs, tunna som tjocka. Det här är ett recept som jag testade för första gången i dag.

Du behöver till 4 pers

Gör så här:

  1. Dagen innan så gör du grillmarinaden.
  2. Putsa bort senorna på insidan av revbenen, snitta längst ut och sen drar du bara av dem
  3. Lägg revbenen i en påsen och slå över ca 1/3 av marinaden
  4. Sätt ugnen på 100 grader på morgonen dagen efter
  5. Ta ut revbenen och lägg dem i en ugnsform, utan att de ligger över varandra (blir absolut bäst så)
  6. Ställ in i ugnen och låt dem ugnsgrillas i ca 2-3 timmar
  7. Tag ut formen och häll över ca 1/3 av grillmarinaden
  8. In med dem i ugnen igen och låt stå ca 1 timma
  9. Tag sedan ut dem igen och häll över den kvarvarande marinaden. Lägg över folie, skopa i ca 3-4 dl vatten i formen och lägg in formen i ugnen igen i ca 1 timme
  10. Sista 10-20 minuterna tar ni av folien och ökar värmen till 150-175 grader så att revbenen får en fin mörk yta utan att det bränns.

Servera med potatissallad och en god Coleslaw

Smaklig spis

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.