Jag är riktigt förtjust i ribs, tunna som tjocka. Det här är ett recept som jag testade för första gången i dag.
Du behöver till 4 pers
- 2-3 kg tunna revben
- 1-2 satser Grillmarinad
Gör så här:
- Dagen innan så gör du grillmarinaden.
- Putsa bort senorna på insidan av revbenen, snitta längst ut och sen drar du bara av dem
- Lägg revbenen i en påsen och slå över ca 1/3 av marinaden
- Sätt ugnen på 100 grader på morgonen dagen efter
- Ta ut revbenen och lägg dem i en ugnsform, utan att de ligger över varandra (blir absolut bäst så)
- Ställ in i ugnen och låt dem ugnsgrillas i ca 2-3 timmar
- Tag ut formen och häll över ca 1/3 av grillmarinaden
- In med dem i ugnen igen och låt stå ca 1 timma
- Tag sedan ut dem igen och häll över den kvarvarande marinaden. Lägg över folie, skopa i ca 3-4 dl vatten i formen och lägg in formen i ugnen igen i ca 1 timme
- Sista 10-20 minuterna tar ni av folien och ökar värmen till 150-175 grader så att revbenen får en fin mörk yta utan att det bränns.
Servera med potatissallad och en god Coleslaw
Smaklig spis