En BBQ sås kan man använda för att möra och smaksätta kött. Den här speciella såsen påminner mycket om den marinad man använder på affärerna där man kan handla färdiggrillade köttdetaljer som grillad kyckling, revben, kotletter, karré med mera. Den går dock lika bra att använda till vegetariska och veganska produkter.
Såsen är rätt söt och smakrik. Sockret gör att den lätt karameliseras och kan då brännas vid om man inte håller ögonen på det man grillar och vänder det med jämna mellanrum. Grillar du på låg värme så bränner det inte vid lika lätt… och oroa er inte, den tiden det krävs för att grilla med denna sås är väl värd var enda minut… smakerna är fantastiska!
Ingredienser
½ dl Råsocker
1 msk Pepparmix
1 msk Grillkrydda
1½ msk Thai chiliketchup eller tabasco
2 msk Sirap vit
1½ dl Ketchup
1 msk Balsamvinäger
1 msk Salt
1 msk Smoke essence
1 msk Lökpulver
Tillagning
Blanda allt i en bunke och pensla på det kött du skall grilla eller ugnssteka.
Tänk på att marinaden innehåller mycket socker vilket gör att den lätt bränner vid då sockret karameliseras