Du behöver till 4 portioner

3-4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
100 g smör
1 msk hackad rosmarin
1 citron
flingsalt

Gör så här
Skala och hacka vitlöken. Hetta upp olivolja i en kastrull, tillsätt vitlöken och rosta försiktigt tills den börjar dofta och precis få lite färg. Den får absolut inte bli bränd. Tillsätt rosmarinhack mot slutet.

Häll blandningen i en bunke. Tillsätt smöret och rör ihop. Riv över skalet från en tvättad citron och pressa i lite saft. Smaka av med flingsalt.

Ställ in blandningen i frysen tills den stelnat. Skeda upp i en liten skål och servera till grillat lamm eller fisk.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.