19.8 C
Båstad
22, september 2023
HemFörrätterGubbröra på kavring

Gubbröra på kavring

-

0 av 5

En Svensk klassiker med fina smaker och fram för allt en underbar förrätt till en vårmiddag ute på en nystädad altan. Gubbröran blir bara godare om den får stå och gotta sig ett dygn…

Det här behöver du
8 grovhackade ansjovisfiléer
4 grovhackade hårdkokta ägg
2 msk persilja, finhackad (valfritt)
2 msk dill, finhackad
2 msk gräslök, finhackad (valfritt)
1 rödlök
2 råa äggulor (valfritt)
2 msk kaviar
4 skivor kavring
Smör att bre på kavring

Så här gör du

  1. Koka äggen hårdkokta.
  2. Hacka under tiden ansjovis, persilja, dill, gräslök och ev. rödlök fint. Lägg i en bunke.
  3. Kyl och skala äggen. Hacka dem och tillsätt till bunken. Rör också ner äggulorna och rör ihop.
  4. Blanda ner kaviar och ansjovis.
  5. Hit kan du förbereda gubbröran och förvara i kylen.
  6. När du ska servera gubbröran smörar du kavringen. Skär ev. bort kanter och dela dem i trianglar.
  7. Smaka av gubbröran med kaviar och vitpeppar. Sältan brukar vara tillräcklig från ansjovisen.
  8. Lägg en sked gubbröra på varje kavringsbit samt strö över lite hackad gräslök och servera.
Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Pizza Hut Pizzadeg

10
Här kommer ett recept på Pizza Huts pizzadeg skickat till mig av en vän i USA.3 dl vatten 2 tsk socker 1 1/4...

Baconsylt

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE