En Svensk klassiker med fina smaker och fram för allt en underbar förrätt till en vårmiddag ute på en nystädad altan. Gubbröran blir bara godare om den får stå och gotta sig ett dygn…
Det här behöver du
8 grovhackade ansjovisfiléer
4 grovhackade hårdkokta ägg
2 msk persilja, finhackad (valfritt)
2 msk dill, finhackad
2 msk gräslök, finhackad (valfritt)
1 rödlök
2 råa äggulor (valfritt)
2 msk kaviar
4 skivor kavring
Smör att bre på kavring
Så här gör du
- Koka äggen hårdkokta.
- Hacka under tiden ansjovis, persilja, dill, gräslök och ev. rödlök fint. Lägg i en bunke.
- Kyl och skala äggen. Hacka dem och tillsätt till bunken. Rör också ner äggulorna och rör ihop.
- Blanda ner kaviar och ansjovis.
- Hit kan du förbereda gubbröran och förvara i kylen.
- När du ska servera gubbröran smörar du kavringen. Skär ev. bort kanter och dela dem i trianglar.
- Smaka av gubbröran med kaviar och vitpeppar. Sältan brukar vara tillräcklig från ansjovisen.
- Lägg en sked gubbröra på varje kavringsbit samt strö över lite hackad gräslök och servera.