En hamburgare är en maträtt bestående av en platt köttfärsbiff av nötkött mellan två halvor av en bulle bröd. I regel används vitt bröd, men även fullkornsvarianter finns. Hamburgare säljs ofta som snabbmat på hamburgerrestauranger – exempelvis Burger King och McDonald’s. På hamburgerrestauranger och i gatukök kan hamburgaren beställas antingen separat eller tillsammans med tillbehör såsom pommes frites och dryck. I rätten hamburgertallrik, som brukar serveras på restauranger och vägkrogar, ingår förutom hamburgaren även pommes frites eller liknande. Hamburgertallrik serveras tillsammans med bestick. Här har ni mitt eget recept på hemmagjorda hamburgare. Detta recept räcker till 5 STORA hamburgare. Du behöver
- 800 gr nötfärs
- 1-2 tsk salt
- 1-2 tsk vitpeppar
- 2 tsk worsterchiresås
- gladpack
Gör så här
- Se till att ta ur färsen som det ligger i formen i ett stycke
- Dela stycket i två lika stor bitar. OBS! Dela den på längden.
- På den ena biten saltar och pepprar du och lägger upp worsterchiresåsen
- Lägg den andra biten på
- Ta fram en stor bit gladpack och placera köttet mitt i
- Rulla sedan ihop köttet och forma biten så stor i omfång som en stor PET flaska
- Vira ihop ändarna hårt så köttet pressas hårt
- Placera köttet i kylen ett par timmar
Strax innan tillagning
- Skiva köttet i fem lika stora skivor (det går lättare om du skär utan att först tagit bort gladpacket).
- Grilla och njut av en riktigt god och fin hamburgare
Tips: Gatukökets hamburgerdressing – Enkelt, GOTT
Smaklig spis
Mums
Ja, på nåt sätt känns det som hamburgare och pizza är raka motsatsen till julmat. Precis vad man längtar efter sen. 🙂
Varför ska du skriva om vad en hamburgare är? Tror faktiskt att varenda jävel vet va d e du behöver inte förklara
Jag skriver precis vad jag själv önskar så länge jag håller mig inom det regelverk som styr klubben! Din önskan att jag inte skall förklara delas säkert av fler, dock garanterat inte av alla, vilket gör ditt inlägg ganska meningslöst.
Vad lagar du till middag idag?
Är så tacksam för alla dina inlägg glada kocken 🙂
Tack detsamma Lena!
Alltid bra med förklaringar Glada Kocken:) Finns ju många som tror att fisken är fyrkantig som fryspaket och att en äkta hamburgare är det som säljs i frysdisken i storpack!
Tack Anita! Du förstod verkligen poängen med mitt recept 😉
Precis (y) …inget onödigt blandande av färsen, det gör den ju mindre saftig :-/