Hamburgare, eller som det även kallas ”hamburger”, är en av de mest älskade maträtterna i världen. Oavsett om det serveras på en fin restaurang eller på en snabbmatskedja, så är hamburgare en maträtt som alltid kommer tillfredställa våra smaklökar.

Det finns en mängd olika varianter av hamburgare och varje kock eller snabbmatskedja har sin egen recept. Det finns dock några ingredienser som är essentiella när det kommer till att göra en hamburgare. Här är de viktigaste ingredienserna i en hamburgare:

1. Kött – Den huvudsakliga ingrediensen i en hamburgare är köttet. En riktigt god hamburgare ska vara saftig och smakrik. Många väljer att använda nötkött, men det går lika bra att använda kyckling eller vegetariska alternativ om man föredrar det.

2. Bröd – För att göra en hamburgare behöver man bröd. Det traditionella hamburgerbrödet består av två brödbitar med ett kött emellan, men det går lika bra att använda ett annat typ av bröd.

3. Sallad – En hamburgare är inte komplett utan en sallad av något slag. Det kan vara allt från en vanlig sallad till pickles, tomat och lök. Det är upp till var och en att välja vilka grönsaker som ska ingå i sin hamburgare.

4. Sås – Såsen är vad som gör en hamburgare komplett. Det kan vara allt från ketchup till majonnäs eller en hemgjord specialitet. Såsen ska passa till både köttet och salladen.

Förutom dessa viktiga ingredienser kan man också välja att lägga till ost, bacon, chili och andra smaksättningar. Det finns inga regler för hur en hamburgare ska se ut eller smaka, det är upp till var och en att bestämma vad som passar bäst.

En hamburgare är enkel att göra och passar perfekt för en snabb lunch eller en mysig middag. Det är en maträtt som alla kan njuta av, oavsett vilken ålder eller smak man har.

Så nästa gång du vill laga mat snabbt eller beställa vid snabbmatsrestaurangen, välj en hamburgare och njut av smaken av den ultimata maträtten!

Här har ni mitt eget recept på hemmagjorda hamburgare. Detta recept räcker till 5 STORA hamburgare. Du behöver

 • 800 gr nötfärs
 • 1-2 tsk salt
 • 1-2 tsk vitpeppar
 • 2 tsk worsterchiresås
 • gladpack

Gör så här

 1. Se till att ta ur färsen som det ligger i formen i ett stycke
 2. Dela stycket i två lika stor bitar. OBS! Dela den på längden.
 3. På den ena biten saltar och pepprar du och lägger upp worsterchiresåsen
 4. Lägg den andra biten på
 5. Ta fram en stor bit gladpack och placera köttet mitt i
 6. Rulla sedan ihop köttet och forma biten så stor i omfång som en stor PET flaska
 7. Vira ihop ändarna hårt så köttet pressas hårt
 8. Placera köttet i kylen ett par timmar

Strax innan tillagning

 1. Skiva köttet i fem lika stora skivor (det går lättare om du skär utan att först tagit bort gladpacket).
 2. Grilla och njut av en riktigt god och fin hamburgare

Tips: Gatukökets hamburgerdressing – Enkelt, GOTT

Smaklig spis

10 KOMMENTARER

 1. Ja, på nåt sätt känns det som hamburgare och pizza är raka motsatsen till julmat. Precis vad man längtar efter sen. 🙂

 2. Jag skriver precis vad jag själv önskar så länge jag håller mig inom det regelverk som styr klubben! Din önskan att jag inte skall förklara delas säkert av fler, dock garanterat inte av alla, vilket gör ditt inlägg ganska meningslöst.

 3. Alltid bra med förklaringar Glada Kocken:) Finns ju många som tror att fisken är fyrkantig som fryspaket och att en äkta hamburgare är det som säljs i frysdisken i storpack!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.