Ingredienser
4 st bakpotatisar
2 msk olja
salt och peppar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g nötfärs
1 påse taco dippmix (à 25 g)
3 dl gräddfil
1/2 rödlök
2 tomater
1 kruka romansallad
8 skivor rostbröd

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en långpanna.
Tvätta och skär potatisarna i klyftor. Blanda dem med 1 msk olja, salt och peppar. Lägg potatisen på den varma plåten. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd potatisen någon gång under tiden.
Häll ströbrödet i en bunke, rör ner vattnet och låt det svälla ca 5 minuter. Blanda ner färsen tillsammans med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 4 platta burgare. Stek dem i 1 msk olja 3-4 minuter på varje sida.
Blanda dippmixen med gräddfilen.
Skala löken. Skär den och tomaterna i skivor. Plocka salladsbladen.
Rosta eller grilla bröden. Låt var och en göra sin egen hamburgare av bröd, salladsblad, lök, tomat och burgare. Servera med klyftpotatis och dipp.

(Källa ICAs Billiga vecka)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.