Ingredienser
4 st bakpotatisar
2 msk olja
salt och peppar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g nötfärs
1 påse taco dippmix (à 25 g)
3 dl gräddfil
1/2 rödlök
2 tomater
1 kruka romansallad
8 skivor rostbröd
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en långpanna.
Tvätta och skär potatisarna i klyftor. Blanda dem med 1 msk olja, salt och peppar. Lägg potatisen på den varma plåten. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd potatisen någon gång under tiden.
Häll ströbrödet i en bunke, rör ner vattnet och låt det svälla ca 5 minuter. Blanda ner färsen tillsammans med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma till 4 platta burgare. Stek dem i 1 msk olja 3-4 minuter på varje sida.
Blanda dippmixen med gräddfilen.
Skala löken. Skär den och tomaterna i skivor. Plocka salladsbladen.
Rosta eller grilla bröden. Låt var och en göra sin egen hamburgare av bröd, salladsblad, lök, tomat och burgare. Servera med klyftpotatis och dipp.
(Källa ICAs Billiga vecka)