18.6 C
Båstad
3, oktober 2023
HemHuvudrätterHemlagade potatisbullar

Hemlagade potatisbullar

Potatisbullar med knaperstekt bacon, lingon och morötter... För mig är det en nostalgisk resa tillbaka till skolbespisningen på Centralskolan i Holmsund... FANTASTISKT gott!

-

0 av 5

Har ni inte tidigare testat att laga hemmagjorda potatisbullar så tycker jag ni skall pröva det. Rätten är jättegod och billig samt är rätt så enkel att tillaga… Potatisbullar är en maträtt som vanligen består av potatismos och ägg som vänds i ströbröd, formas till runda bollar, plattas till något och steks eller gräddas i panna. Lokala avvikelser kan förekomma. Potatisbullar serveras ofta med stekt bacon, lingonsylt och råkostsallad, men kan även serveras med t ex löjrom och lax.

Du behöver detta till 4 portioner

  • 500 g potatis, kokt skalad
  • 2 st ägg
  • 2 msk mjölk
  • 0,5 dl gräslök, finhackad
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör, till stekning

Gör så här

  1. Mosa eller pressa potatisen. Låt dem svalna och blanda sedan med ägg, mjölk, persilja, gräslök och salt.
  2. Forma små platta bullar ca 3 cm i diameter och vänd dem i ströbröd.
  3. Stek dem i smör på medelgod värme ca 3 min på varje sida.
  4. Servera dem varma tillsammans med stekt rimmat fläsk, lingonsylt och rårivna morötter.

Smaklig spis

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE