Har ni inte tidigare testat att laga hemmagjorda potatisbullar så tycker jag ni skall pröva det. Rätten är jättegod och billig samt är rätt så enkel att tillaga… Potatisbullar är en maträtt som vanligen består av potatismos och ägg som vänds i ströbröd, formas till runda bollar, plattas till något och steks eller gräddas i panna. Lokala avvikelser kan förekomma. Potatisbullar serveras ofta med stekt bacon, lingonsylt och råkostsallad, men kan även serveras med t ex löjrom och lax.
Du behöver detta till 4 portioner
- 500 g potatis, kokt skalad
- 2 st ägg
- 2 msk mjölk
- 0,5 dl gräslök, finhackad
- 1 dl persilja, finhackad
- 0,5 tsk salt
- 1 dl ströbröd
- 2 msk smör, till stekning
Gör så här
- Mosa eller pressa potatisen. Låt dem svalna och blanda sedan med ägg, mjölk, persilja, gräslök och salt.
- Forma små platta bullar ca 3 cm i diameter och vänd dem i ströbröd.
- Stek dem i smör på medelgod värme ca 3 min på varje sida.
- Servera dem varma tillsammans med stekt rimmat fläsk, lingonsylt och rårivna morötter.
Smaklig spis