Denna gryta har mycket smak, och vill man så kan man tona ner det genom att ta hälften eller bara delar av chilisås och dijionsenap.
1 kg högrev
½ dl dijonsenap
1 dl chilisås
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
2 slantade mellanstora morötter
1 dl finhackad rotselleri
10 cm slantad purjolök
½ lit kalvbuljong
2 dl grädde
Crème fraiche efter smak.
Gör så här
- Förbered kött och grönsaker. Skär köttet i lämpligt stora bitar.
- Fräs köttet gyllenbrunt i rikligt med smör. Tillsätt senap, chilisås, 3/4 delar av grönsakerna och buljong och låt koka i ca 1 timme på svag värme.
- Tillsätt sedan resten av grönsakerna, grädde och crème fraiche i önskad mängd och fortsätt koka i ca 30 minuter.
- Servera med kokt potatis… underbart gott!
Smaklig spis