Denna gryta har mycket smak, och vill man så kan man tona ner det genom att ta hälften eller bara delar av chilisås och dijionsenap.

1 kg högrev
½ dl dijonsenap
1 dl chilisås
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
2 slantade mellanstora morötter
1 dl finhackad rotselleri
10 cm slantad purjolök
½ lit kalvbuljong
2 dl grädde
Crème fraiche efter smak.

Gör så här

  1. Förbered kött och grönsaker. Skär köttet i lämpligt stora bitar.
  2. Fräs köttet gyllenbrunt i rikligt med smör. Tillsätt senap, chilisås, 3/4 delar av grönsakerna och buljong och låt koka i ca 1 timme på svag värme.
  3. Tillsätt sedan resten av grönsakerna, grädde och crème fraiche i önskad mängd och fortsätt koka i ca 30 minuter.
  4. Servera med kokt potatis… underbart gott!

Smaklig spis

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.