Du behöver:

  • 2 msk mild senap, gärna lite söt
  • 2 tsk fransk stark senap, typ Dijon
  • 2 msk socker
  • 2 msk vinäger, vit
  • 2 dl matolja som ex. solrosolja
  • 2 dl hackad dill

Gör så här:

  1. Hacka dillen om du inte använder fryst hackad dill.
  2. Mosa ihop socker och dill i en skål (eller i en mortel) så att sockret löser sig med dillen till en röra.
  3. Tillsätt senap och vinäger. Rör.
  4. Droppa i olja sakta lite i taget i början och rör kraftigt.
  5. Tillsätt resten i liten men jämn stråle under omrörning.
  6. Smaka av hovmästarsåsen med salt och vitpeppar samt ev. vinäger, dill och socker.

Smaklig spis

photo credit: plindberg via photopin cc

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.