18.6 C
Båstad
3, oktober 2023
HemBloggIndirekt grillning

Indirekt grillning

-

0 av 5

När man grillar så kan man antingen tillaga sin mat genom direkt eller indirekt grillning. Det vanligaste är direkt grillning då man grillar direkt ovanför sin kol eller briketter. Att grilla indirekt kan liknas med att tillaga sin mat i ugn. Man placerar kol eller briketter på var sida om grillen, eller om man har en mindre grill, enbart på den ena sidan av grillen.

Placera sedan det du skall grilla på en yta som inte är direkt ovanför grillkolen. Lägg gärna det du skall grilla i en folieform eller på foliepapper.

Värmen stiger och reflekteras av locket och på så sätt cirkulerar värmen inne i grillen. Indirekt grillning passar för mat som tar mer än 25min att tillaga. Fördelen med denna teknik är att man både smaksätter och tillagar samtidigt.

Exempel på kött som fungerar bra med indirekt grillning är Hel oxfilé eller fläskfilé, hel kyckling, spareribs, större fiskfiléer etc.

I och med att man inte grillar direkt över värmekällan så behöver man inte heller vända på det som tillagas. En termometer är därför att föredra om man vill undvika att lyfta på locket för att titta om maten är klar.

Lycka till

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE