Till midsommar 2012 så kände jag inspiration till att laga något hemlagat som mina gäster sällan ätit. Jag hittade ett fantastiskt recept på en glaze som jag sedan länge lovat mina vänner att dela med mig av. Glazen är enligt mig helt oslagbar, till de sista köttbitarna åt folk glazen med sked. Glazen är enligt mig och de andra som smakat identiskt med T.G.I.F,s Jack Daniels sås, dock smakar den inte alls såsom den du kan köpa på nätet, den här är Väldigt mycket godare.
Den tar lite tid att tillaga men den är värd att vänta på…
Du behöver:
1 hel vitlök
1 msk olivolja
1,6 dl vatten
2,4 dl juice från ananas
0,6 dl teriyakisås
1 msk kinesisk soja
3 dl farinsocker
3 msk saft från en pressad citron
3 msk finhackad silverlök
1 msk Jack Daniels Whiskey
1 msk krossad ananas
0,25 tsk cayennepeppar
Gör så här:
- Kapa av toppen på vitlöken så att innehållet tittar fram. Se till så att löken står stadigt, eventuellt kan du behöva kapa av lite av botten. Ställ den i en ugnfastform. Ringla över olivoljan och ställ in i ugnen vid 160 grader i ca 60 minuter.
- Ta ut vitlöken och låt stå på sidan och svalna.
- Under tiden häller du vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker i en kastrull och låter koka upp på spisen.
- Sänk värmen och låt den sjuda.
- Kläm ut den rostade vitlöken och lägg ner 2 msk rostad vitlöksmassa i kastrullen.
- Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda i 40 – 50 min eller tills ca 3 dl återstår.
- Konsistensen när den har svalnat ska vara ungefär som sirap.
- Sila av i en ren behållare.
Smaklig spis
Ett tack till http://www.hamburgare.org/ för receptet