Det här en en smakrik och vågad glaze till exempelvis spareribs. Det är en sött och klibbig glaze som passar alla åldrar, och eftersom att den innehåller rätt mycket socker så kommer glazen att bilda en härligt frasig och smakrik yta på köttet. Var dock noga med att hålla koll på revbenen när du glazat dem så att det inte blir bränt.
Du behöver:
- 2,3 dl Jack Daniels Whiskey
- 2,3 dl ketchup
- ½ dl farinsocker
- ½ dl ättika
- 1 msk citronsaft
- 2 tsk Worcestershire sås
- 3 vitlöksklyftor gärna rivna
- ½ tsk Colemans senapspulver
- salt och peppar
Gör så här:
- Lägg ingredienser i en kastrull och blanda väl.
- Sjud i 20 minuter och låt det sedan svalna.
- Förvara i en lufttät behållare i kylskåpet.
- Om du tillverkar glazen ett par dagar i förväg så smakar det bara bättre när du skall använda den.
Smaklig spis