19.9 C
Båstad
22, september 2023
HemFörrätterJordärtskocks soppa

Jordärtskocks soppa

-

0 av 5

Jordärtskockan (Helianthus tuberosus), är en art i familjen korgblommiga växter. Den är en flerårig ört med ursprung i Nordamerika. Den odlas i tempererade trakter för sina knölars skull, vilka används som en rotgrönsak. Jordärtskockan är en slags solros, ur samma släkte som vanlig solros. Denna soppan går att göra Vegansk, då byter man bara ut vispgrädde och bacon mot, havregrädde och Bacos, alternativt friterad finstrimlad saltad morot, samt kalvbuljong mot grönsaks buljong.

Det här behöver du:

  • 300 g jordärtskockor
  • 2 st potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 3 dl grädde
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vitt torrt vin
  • 1 st tärning kalvbuljong
  • olivolja riven muskotnöt salt vitpeppar
  • Ett knippe gräslök
  • 1 pkt bacon

Gör så här:

  1. Hacka grönsaker grovt och stek dem med smör i en panna. Tillsätt vin, vatten, och hälften av grädden och låt koka ner en aning.
  2. Tillsätt resterande grädde och koka upp, smaka av med salt, peppar och muskot.
  3. Servera med att ringla lite olivolja på soppan… Pröva även knaperstekt bacon eller friterad finstrimlad saltad morot till vegetarianerna, samt lite klippt gräslök som avslutning.
Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Senapsdressing Massola

0
Denna enkla men mycket goda senapsdressing serveras som bäst till en god sallad, eller tillsammans med vår egen pizzasallad. Originalreceptet kommer från Restaurang Pizzeria...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE