Jordgubbsmarmelad med flädersmak

0
241

Jordgubbar och fläder är två smaker som trivs ihop.

Du behöver:

  • 1½ kg jordgubbar
  • 9 dl socker
  • 1 utslagen fläderblomsklase
  • 2 tsk röd melatin, pektinmedel

 

Gör så här:

  1. Snoppa bären och skölj dem, mixa dem sedan till ett grovt mos. Blanda de mosade bären med socker och fläderblomman i en gryta och låt det stå kallt i en timme.
  2. Hetta sedan upp och rör så att sockret smälter, och koka sakta i 5 minuter.
  3. Blanda pektinmedlet med lite socker och rör ner i den kokande marmeladen. Fortsätt sedan att koka kraftigt i ett par minuter.
  4. Ta grytan från värmen, skumma av ytan och ta bort blomman. Fyll burkar med marmeladen, förslut med lock och förvara i kylen.

 

Smaklig spis

Receptet kommer från Matmagasinet

Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.