18.6 C
Båstad
3, oktober 2023
HemHögtiderJulköttbullar

Julköttbullar

-

0 av 5

Köttbullar är små bollar av köttfärs, blandfärs eller fläskfärs, det vill säga malet kött av exempelvis nöt, gris, lamm och/eller vilt. Smeten drygas vanligtvis ut med ägg och mjölk, ströbröd, potatismjöl eller havregryn. Ofta ingår lök, vilken man river ner i smeten.

Kryddningen kan bestå av salt, kryddpeppar och ibland kanel. Bullarna steks i matfett i lagom het stekpanna och vänds successivt för att få färg runt om. Större mängd köttbullar kan stekas i ugnens långpanna, vilket är bekvämare och minskar osutvecklingen i köket. Pannan bör därvid skakas en och annan gång. Det här receptet är speciellt utvalt för julbordet

Ingredienser:
1 kg blandfärs
2,5 dl mjölk
2 ägg
40 g ströbröd
2 stora lökar
1 msk salt
12 g riven ingefära
2 krm kryddpeppar, malen
2 krm nejlika, malen
1,5 krm muskotnöt, malen
1,5 msk dijonsenap

Gör så här: Skiva löken och bryn den hårt.

  1. Mixa allt utom färsen slät och låt svälla i kyl 1 timme.
  2. Blanda sedan smeten med färsen och ställ i kyl i 1 timme.
  3. Rulla köttbullarna och stek dem med omtanke.
Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE