Du behöver:

  • ca 1,5 kg tjocka revbensspjäll, gärna med svål
  • några liter vatten
  • 2 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • Marinad till stekning: 1 msk mald ingefära eller 4 cm skalad och finhackad färsk ingefära
  • 4 msk sirap, ljus eller mörk
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk senapspulver ex. Colmans
  • 2 krm mald vitpeppar

Gör så här:

  1. Skär upp revbenen i grova bitar ex. 3-4 stycken.
  2. Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten.
  3. Koka upp och skumma med en slev.
  4. Tillsätt lagerblad, vitpeppar och salt.
  5. Låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter.
  6. Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål.
  7. Ta upp revbenen och lägg på en skärbräda. Skär gärna upp revbenen i lagom stora bitar så de är lätta att ta för gästerna sedan och de slipper skära i dem.
  8. Lägg revbenen i skålen med marinad. Vänd runt dem. Hit kan du förbereda revbenen om du önskar och förvara dem i kylen eller frysa dem.
  9. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Lägg upp de marinerade revbenen i en ugnsform.
  11. Stek revbenen i ca 20 minuter så att de får fin brun färg och är genomvarma.
  12. Revbensspjällen är klara att servera.

Smaklig spis

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.