19.8 C
Båstad
22, september 2023
HemHuvudrätterJulreveben

Julreveben

-

0 av 5

Du behöver:

  • ca 1,5 kg tjocka revbensspjäll, gärna med svål
  • några liter vatten
  • 2 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • Marinad till stekning: 1 msk mald ingefära eller 4 cm skalad och finhackad färsk ingefära
  • 4 msk sirap, ljus eller mörk
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk senapspulver ex. Colmans
  • 2 krm mald vitpeppar

Gör så här:

  1. Skär upp revbenen i grova bitar ex. 3-4 stycken.
  2. Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten.
  3. Koka upp och skumma med en slev.
  4. Tillsätt lagerblad, vitpeppar och salt.
  5. Låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter.
  6. Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål.
  7. Ta upp revbenen och lägg på en skärbräda. Skär gärna upp revbenen i lagom stora bitar så de är lätta att ta för gästerna sedan och de slipper skära i dem.
  8. Lägg revbenen i skålen med marinad. Vänd runt dem. Hit kan du förbereda revbenen om du önskar och förvara dem i kylen eller frysa dem.
  9. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Lägg upp de marinerade revbenen i en ugnsform.
  11. Stek revbenen i ca 20 minuter så att de får fin brun färg och är genomvarma.
  12. Revbensspjällen är klara att servera.

Smaklig spis

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Pizza Hut Pizzadeg

10
Här kommer ett recept på Pizza Huts pizzadeg skickat till mig av en vän i USA.3 dl vatten 2 tsk socker 1 1/4...

Baconsylt

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE