Du behöver:
- ca 1,5 kg tjocka revbensspjäll, gärna med svål
- några liter vatten
- 2 lagerblad
- 10 vitpepparkorn
- 2 tsk salt
- Marinad till stekning: 1 msk mald ingefära eller 4 cm skalad och finhackad färsk ingefära
- 4 msk sirap, ljus eller mörk
- 2 msk kinesisk soja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk senapspulver ex. Colmans
- 2 krm mald vitpeppar
Gör så här:
- Skär upp revbenen i grova bitar ex. 3-4 stycken.
- Lägg dem i en stor kastrull och täck med vatten.
- Koka upp och skumma med en slev.
- Tillsätt lagerblad, vitpeppar och salt.
- Låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter.
- Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål.
- Ta upp revbenen och lägg på en skärbräda. Skär gärna upp revbenen i lagom stora bitar så de är lätta att ta för gästerna sedan och de slipper skära i dem.
- Lägg revbenen i skålen med marinad. Vänd runt dem. Hit kan du förbereda revbenen om du önskar och förvara dem i kylen eller frysa dem.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg upp de marinerade revbenen i en ugnsform.
- Stek revbenen i ca 20 minuter så att de får fin brun färg och är genomvarma.
- Revbensspjällen är klara att servera.
Smaklig spis