Min egen kantarellsås finns det säkert andra såser som påminner om. Med det sagt så är denna sås fantastisk till höstens stekar. Med detta recept får du ca 5 dl sås.

Du behöver

  • 2 fkp kantarellost
  • 4 dl kantareller
  • 2 msk Kantarellfond
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 dl riven rotselleri
  • 1 stor gul lök
  • 1 liter vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 3 dl grädde
  • 2-3 msk cremefraishe

Gör så här

  1. Hacka lök, svamp och resten av rotfrukterna och lägg i en kastrull. Stek på dessa så de får lite färg och tillsätt sedan vatten.
  2. Tillsätt fond
  3. låt koka och reducera till 50%
  4. Sila såsbasen
  5. Lägg till mjukosten, grädden och cremefraishen
  6. Tillsätt sojan (för färgen)
  7. Smaka av med salt och peppar

Smaklig spis

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.