19.8 C
Båstad
22, september 2023
HemSåsEn smörig och gräddig kantarellsås till grillat och till stekar

En smörig och gräddig kantarellsås till grillat och till stekar

Min egen kantarellsås finns det säkert andra såser som påminner om. Med det sagt så är denna sås fantastisk till höstens stekar. Med detta recept får du ca 5 dl sås.

-

0 av 5

Min egen kantarellsås finns det säkert andra såser som påminner om. Såsen passar utmärkt till höstens stekar. Receptet ger ca 5 dl god sås. Såsen passar bra till grillat och till en god stek, eller till en smaskig pastasås.

Du behöver

  • 2 fp kantarellost
  • 4 dl kantareller
  • 2 msk Kantarellfond
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 dl riven rotselleri
  • 1 stor gul lök
  • En liter vatten
  • Kinesisk soja för färg
  • 3 dl grädde
  • 2-3 msk cremefraishe

Gör så här

  1. Hacka lök, svamp och resten av rotfrukterna och lägg i en kastrull. Stek på dessa så de får lite färg och tillsätt sedan vatten.
  2. Tillsätt fond
  3. låt koka och reducera till 50%
  4. Sila såsbasen
  5. Lägg till mjukosten, grädden och cremefraishen
  6. Tillsätt sojan (för färgen)
  7. Smaka av med salt och peppar

Smaklig spis

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Senapsdressing Massola

0
Denna enkla men mycket goda senapsdressing serveras som bäst till en god sallad, eller tillsammans med vår egen pizzasallad. Originalreceptet kommer från Restaurang Pizzeria...

Pizza Hut Pizzadeg

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE