Visst är det gott med kebab, men hur ofta klarar man av att få det att smaka som det gör på pizzerian? Denna enkla kebabkrydda har jag ärvt av en god vän som gjorde den godaste kebab jag ätit… Alltid tillagad med karré… Detta receptet är testat av redaktionen och betyget är att det smakar som på pizzerian! Ett GOTT betyg med andra ord!
Det här behöver du
3 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
2 tsk cayennepeppar
1 msk korianderfrön (mortlade)
1 tsk svartpeppar
1 msk Salt
2 tsk oregano
1 dl inläggningsvätska från en burk pfefferoni
en bit eller ett par skivor karré
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan inläggningsvätskan och blanda. Marinera sedan köttet i minst en timme innan ni tillagar det – Förslagsvis på spett på grillen eller finstrimlat i en ugnsfast form i ugnen… Mot slutet av grillningen så kan man med fördel smaka av med salt och peppar…
Servera i bröd med som klassisk kebab, eller som kebabtallrik med pommes… pröva vår kebabsås till – Supergott!
Finns det någon som har ett bra recept på pitabröd till vår kebab?
Äntligen ett recept på kebabkött !!! Det tar jag med till husvagnen i helgen !!!
Hoppas ni blir riktigt nöjda…
Den här kommer jag absoult att testa i sommar!
Kul! Återkom gärna med vad ni tyckte om receptet…
Är det verkligen karre på bilden?:)
Nej det är det inte…
Anade det. Gott vilket som!:)