I klubben har det de senaste dagarna varit en intensiv och inspirerande diskussion om kebabkött. Här hemma kommer vi att prova detta i morgon till middag. Receptet räcker till två rullar kebabkött, och vi tackar Nadja för receptet!
Du behöver:
- 800 g köttfärs
- 1 ägg
- 2 msk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 2 msk svartpeppar (valfritt)
- 1,5 dl vatten
Gör så här:
- Blanda ihop ingredienserna i en bunke
- Förbered en remsa aluminiumfolie i samma längd som en ugnsplåt (grillfolie är det bästa)
- Kavla ut färsen på folien i ugnsplåten, var noga med att kala den så tunn du bara kan
- Rulla sedan ihop kebaben så folien snurras in i köttet. (Detta behövs för att det sedan skall kunna bli strimlor)
- Baka kebaben på 250 grader i ca 10 minuter. Tillsätt ca 1,5 dl vatten på ugnsplåten innan bakning.
- Tag sedan av folien och skär kebaben i strimlor enligt önskemål
- Lägg sedan kebabstrimlorna tillbaka på plåten och sätt in i ugnen igen, ringla lite olja över och baka färdigt i ugnen i ca 10 minuter
- Servera med pitabröd för en kebab i bröd, eller med pommes för en kebabtallrik.
Såsrecept till kebaben:
Stark tomat
Vitlökssås
Recept på bröd till kebaben:
Pitabröd
Smaklig spis