1.4 C
Båstad
8, december 2023
HemHuvudrätterKebabkött Nadja

Kebabkött Nadja

-

0 av 5

I klubben har det de senaste dagarna varit en intensiv och inspirerande diskussion om kebabkött. Här hemma kommer vi att prova detta i morgon till middag. Receptet räcker till två rullar kebabkött, och vi tackar Nadja för receptet!

Du behöver:

  • 800 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 msk svartpeppar (valfritt)
  • 1,5 dl vatten

Gör så här:

  1. Blanda ihop ingredienserna i en bunke
  2. Förbered en remsa aluminiumfolie i samma längd som en ugnsplåt (grillfolie är det bästa)
  3. Kavla ut färsen på folien i ugnsplåten, var noga med att kala den så tunn du bara kan
  4. Rulla sedan ihop kebaben så folien snurras in i köttet. (Detta behövs för att det sedan skall kunna bli strimlor)
  5. Baka kebaben på 250 grader i ca 10 minuter. Tillsätt ca 1,5 dl vatten på ugnsplåten innan bakning.
  6. Tag sedan av folien och skär kebaben i strimlor enligt önskemål
  7. Lägg sedan kebabstrimlorna tillbaka på plåten och sätt in i ugnen igen, ringla lite olja över och baka färdigt i ugnen i ca 10 minuter
  8. Servera med pitabröd för en kebab i bröd, eller med pommes för en kebabtallrik.

Såsrecept till kebaben:
Stark tomat
Vitlökssås

Recept på bröd till kebaben:
Pitabröd

Smaklig spis

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Pizza Hut Pizzadeg

Coca Cola sås

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE