Vi har ju diskuterat Pulled Pork en del i vår Facebook klubb den senaste tiden och vad passar då bättre än att börja veckan med att tipsa om två super goda såser att servera sin Pulled Pork eller kebab med..?
Hemligheten i Vitlöksåsen ligger i inläggnings-spadet till pfefferonin. Jo ni hörde rätt! I Vitlöksåsen så lägger pizzeriorna oftast en del inläggningsspad från pfefferoni för att få lite karaktär i såsen. Det gäller dock att måtta försiktigt så man inte raserar hela såsen genom att lägga till för mycket…
Tomatsåsen, eller rödsås går att göra egentligen hur stark man vill. Men för att även den skall få lite karaktär så föreslår jag att ni tunnar ut den med aningens kalvbuljong och lite vinäger.
Vitlöks sås
Det här behöver du:
3 dl A-fil
1 msk majonnäs
1 tsk chilipeppar (pulver)
1 tsk paprikapulver
1 msk rosmarin (pulver)
1 msk bostongurka
1 msk
Vitlökssalt (efter smak, beroende på hur salt man vill ha)
Spadet från inlagd pfefferoni – Måtta försiktigt och känn er för.
Blanda ihop alla ingredienserna noga och låt gärna stå ett dygn innan användning
Röd tomat sås
Det här behöver du:
1 fpk passerade tomater
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1/2 tsk svartpeppar
1 nypa socker
1/2 tsk malen spiskummin
Finhacka den gula löken. Häll tomatkrosset i en kastrull och tillsätt lök, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Koka upp och krydda med svartpeppar, socker och spiskummin. Låt koka i ca 20 minuter på svag värme. Avsluta med att ge önskad hetta med finhackad spansk peppar. Kan serveras ljummen eller kall.
En del pizzerior lägger också till en aning italiensk salladskrydda i sin sås, vilket så klart går bra även i denna sås…